TREPAT ÉS VI, TREPAT ÉS CIÈNCIA

Trepat és vi. Trepat és ciència 
 
El trepat és el raïm negre autòcton de la Conca de Barberà. 
Brota aviat, és sensible a les gelades de primavera però resistent. 
No té pressa per madurar perqué té tota la set de la Catalunya de secà, de la Catalunya 
Nova. 
Amic de la fresca i de la terra humida, agraeix l'aigua amb raïms generosos, grans, 
sucosos. 
 
Cabaler de casa humil, semblava condemnat a ser el mosso dels raïms d'anomenada. 
Però, sofert i productiu, s'ha guanyat el present amb vins i caves rosats, i està decidit a 
guanyar-se el futur amb vins negres i, per què no, blancs. 
Destre en elaborar caldos de graduació alcohòlica mitjana, bona acidesa i tast lleuger, 
fresc i afruitat, el trepat serà per dret l'hereu de casa seva, d'aquesta terra.