Artistes

Si vols participar en les properes edicions de la Festa del Trepat, posat en contacte amb nosaltres a art@festadeltrepat.cat

Adrià Pena

Treballo la imatge visual aprofitant els codis establerts a la societat, com una suma d’elements comunicatius en què la generació de nous significats esdevé clau per establir una idea emmarcada dins d’un context concret. Street Art, Slow movement, Wabi Sabi

Antonio Gazqueza

Atista multidisciplinar (pintura realista i abstracta, escultura, …) Actualment faig un treball d’investigació
amb acrílics líquids.
Per a l’Antonio l’art és llibertat d’expressió amb MAJÚSCULES. Compartir, regalar sense esperar res a
canvi, crear móns, il·lusions, somnis…

Berta Artigal

Vaig estudiar il·lustració entre la Llotja de Barcelona i l’Escola d’Art de Tarragona, posteriorment vaig fer un postgrau d’il·lustració creativa a l’escola Eina de Barcelona. Des del 2016 treballo com a il·lustrador freelance, m’encanta experimentar diferents tècniques i aplicar els meus dibuixos en diferents materials i suports. En aquest portfoli podeu veure una mostra del meu treball; com ara obres d’art personals, pòsters, etiquetes de vins, gravats o murals. M’agrada molt treballar en tasques diferents en les quals aprenc i evoluciono constantment. M’encanta i m’inspiro molt la natura, la vida, la figura femenina, reivindicant qüestions socials… Des del 2018 i gairebé per casualitat vaig començar a introduir-me en el món dels murals i és una cosa que apassiona, veure com els dibuixos interactuen amb els espais i els éssers que els habiten, em sembla molt interessant i bonic… Això m’ha permès viatjar, que m’encanta! I pintar murals en diferents llocs com; Berlín, Praga, Madrid, Kenya… Alterno la meva feina d’il·lustradora amb la de dinamitzadora de tallers impartint activitats extraescolars o tallers puntuals de murals o dibuix amb nens, joves i adults. Això és una mica sobre mi Aquí tinc ganes de seguir treballant, aprenent i evolucionant amb la meva feina.

M. Antònia Bota

De ben petita que m’ha agradat crear utilitzant diferents disciplines artístiques per expressar-me. 

Vaig estudiar el batxillerat artístic a l’IES Narcís Oller de Valls, Belles Arts a la Univeristat de Barcelona i el CFGS de Modelismei Maquetisme a l’Escola d’Art Llotja. 

Vaig treballar molts anys de maquetista a diferents despatxos d’arquitectes i al mateix temps anava fent cursos i monogràfics de joieria i de diferents tècniques d’aquesta. Des de fa uns quats anys que compagino la joieria artística i les obres que faig amb diferents tècniques amb paper, com la filigrana, el paper tallat o la cianotipia.

Anna Aleman

a estudiar a l’Escola d’Arts Plàstiques de la Llotja (Barcelona) i per endinsar-se en el món de la forja, segueix un curs al Gremi de Serrallers amb el mestre Conillera. A partir d’aquí comença a treballar al taller centenari de forja artística, la Metal·lúrgica 1987, a Barcelona, amb els mestres forjadors Xavier Martí i Esteve Sugrañes. I encara avui, amb el primer, col.laboren junts a diferents obres al taller de Mercantic (Sant Cugat). L’últim curs el va fer a León, de la mà del mestre italià Gabriele Cúrtolo. Ha treballat al taller del reconegut escultor Jaume Plensa. Anualment participa a diferents trobades internacionals de forjadors. L’any 2013 realitza l’escultura L’Encantada ubicada a l’ermita d’Alins (Pallars Sobirà). I actualment treballa en tot tipus de projectes tan escultòrics com de serralleria al seu taller de Llimiana (Lleida). 

Bego Sànchez

Bego Sanchez és qui està darrere de Naninos, on pots trobar il.lustació infantil per a adults i nens. 

“Intento il.lustrar imatges que per a tu com adult tenen un significat especial i que pots transmetre-li als nens d’una manera més inocent, o utilitzar-les tu mateix en qualsevol format.

M’encanta barrejar el dibuix a mà amb el digital, les textures i donar vida humana als animals”.

Esther Heras

Treballo l’ofici de Joiera i Esmaltadora al foc sobre metall des de l’any 1995, graduada per l’Escola Llotja de Bcn. Aplico l’esmalt a les meves col·leccions en plata, or o coure donan un acabat molt particular a nivell de textura o color depenent de la peça. Les meves joies amb l’esmalt donan un toc diferencial i poc vist, com a carta de presentació. Les venc a joieries i alhora faig fires d’artesania arreu de Catalunya. Alhora faig Demostracions d’Esmalt per donar visivilitat a aquesta tècnica mil·lenària i actualment poc coneguda.

Eulàlia Porta

Estudis de Pintura a l’Escola Massana de Barcelona, de Fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, llicenciada en Història de l’Art per la UB i Màster en patrimoni artístic i cooperació cultural per la URV. Dibuixo, pinto, fotografio, escric, cuso, dissenyo, faig videopoesia … el que m’interessa és el llenguatge com a eina per expressar, analitzar, observar, mostrar, suggerir, provar d’aprendre i comprendre, pensar i créixer. 

Fina Veciana

Col·laboro amb Canal Reus Televisió en la secció d’Art i Cultura de la meva ciutat i això m’aporta bones vibracions! Durant vint anys he viscut intensament la meva part pedagògica: he impartit tallers de totes mides i colors a molts alumnes, però de moment he fet un stop en aquesta faceta, per viure plenament, la creació dia a dia, hora a hora!

Observar em manté activa, m’alimenta i em fa passar a l’acció. Tot el que em deixa petjada, un cop experimentat i digerit, passa a ser influència: és un procés d’intercanvi, recullo i deixo anar. Em mou el caliu, la sensació que més fort em fa bategar. Rara vegada no apareix el collage a les meves obres. Amant de recollir trossets de materials de tota mena, que sovint passo a incorporar als meus quadres, així el meu món real entra a formar part del meu món creat, fascinant joc estètic i conceptual. Vaig començar a difondre la meva obra a través de les exposicions, tant individuals com col·lectives, en tot tipus d’espais: galeries, cafeteries, centres cívics o privats… inclús vaig muntar la meva pròpia Sala d’Art a Reus, “L’Estenedor”. També participo activament en Fires d’Art. Vaig estrenar-me en el món dels blogs, però aviat el portal d’Instagram va acaparar tota la meva atenció. M’encanta ser-hi! Penjo tota la meva actualitat diàriament. Valoro molt el contacte que tinc amb les seguidores i seguidors. I un pas més ha estat aquesta web amb botiga on line: il·lusió màxima!!

Francesc Sànchez Macias

Músic de professió i dibuixant com a passió. Intenta reflectir amb els seus retrats el que s’amaga
darrere les mirades. Amb el llapis pretén cenracar la part de denúncia social que també ha de tenir l’Art

Joan Fuguet

És un historiador de l’art català, especialitzat en l’art i arquitectura dels ordes del Temple i de l’Hospital.Llicenciat en Belles Arts (1964) i en Història de l’Art (1976) per la Universitat de Barcelona (UB), es doctorà, l’any 1989 a la mateixa UB, amb una tesi sobre «L’arquitectura dels templers a Catalunya» Fou docent a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSAB) (1965-1982), i en diversos Instituts d’Ensenyament Secundari (1968-1992)[3][4] i a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (1992-2006)

Júlia Compte

«Quan era petita, la meva àvia sempre em deia que segur que quan jo fos gran treballaria amb les mans. I així va ser». Visc en un poblet molt a la vora de Valls, sóc joiera i mare de dues nenes precioses. Un dia vaig decidir deixar la universitat i capbussar-me en el món de la joieria. Al meu petit taller, dissenyo les meves pròpies peces, anells, arracades, penjolls, collarets… I també peces personalitzades. M’encanta la meva feina,  I sobretot la satisfacció de veure una peça acabada cuidant fins l’últim detall.

La Bicha Creativa

La Bicha Creativa es un emprendimiento artesano que nace en de 2005. Diseñamos, confeccionamos y vendemos accesorios y complementos textiles en Albió, Conca de Barberà. Todos nuestros productos están confeccionados con filosofía sostenible y conciencia con la economía circular. Trabajamos con muchos tejidos reciclados y ahora estoy trabajando en una colección con telas estampadas con sellos propios

Marta Gascó

“Reflexionem sobre l’art i la contemporaneïtat en el si d’un món que les societats més «occidentalitzades» han fet massa complexe; on hi senyoreja la desmemòria, on els referents i punts de partida més immediatas s’han desdibuixat, i on els conceptes ètics-morals més elementals no hi tenen cabuda, tant pel que fa al nostre microcosmos d’ordre particular, com en l’àmbit d’un mirada global.” 

Miguel Ángel Murillo

Formación en Lleida (EMBA) y Barcelona (UB) le ha llevado a realizar ilustración, pintura y dibujo entre otras expresiones artísticas, pero su especialidad es la escultura. Está centrado en el metal como material principal de trabajo, pero tiene piezas en madera, piedra u otros materiales. Su curiosidad es la que lo mueve, actualmente investiga en cada obra el potencial del hierro como lenguaje, transformando algo frio e industrial en obras de aspecto orgánico con un contenido poético. Pretende conseguir dar vida a un material inerte y hacerlo eterno. Ha realizado esculturas para espacios publicos en Alcarras, Almacelles y Penelles, también ha expuesto en sitios como ARTEria (Monzón), la galería Art Point (Lleida) o la fundación Lluis Coromina (Girona). Ha sido entrevistado también por diarios como el suplemento cultural de El Segre o el territoris.cat de La manyana. Los últimos años ha dejado de lado la idea de exponer en galerías o presentarse a certámenes para dedicarse a desarrollar su propia obra y tener un taller en propiedad por medio de encargos particulares.

Montserrat Alari

Graduada en conservació i restauració, i especialitzada en fusta policromada, ha viatjat i
treballat en nombrosos projectes nacionals i internacionals.
Paral·lelament ha anat aprenent l’ofici de la marqueteria de la mà del mestre marqueter
Jordi Ordoñez, qui va guiar i tutelar el seu aprenentatge fins que finalment, fruit del seu
entusiasme per la marqueteria i la seva obstinació per desenvolupar un projecte més
personal, va condicionar el seu propi taller a la petita població tarragonina de l’Albiol.
«La marqueteria em permet entrellaçar la tradició amb l’avantguarda i el pacient treball
artesà de cadascuna de les peces amb l’impuls creatiu».

Natàlia Morbelli

Soy la artesana que está detrás de @nataliamorbellijoyas. Siempre me gustó » hacer cosas» con mis manos. A los 9 años, comencé a asistir a clases de cerámica y ya nunca abandoné el taller!
Me formé como profesora de artes plásticas con especialidad en cerámica y luego de terminar mi
carrera comencé a estudiar joyería y a realizar cursos de vitrofusión. Fue en el año 2001 cuando comencé a combinar las piezas de plata con el vidrio esmaltado. Me encanta diseñar y crear joyas atemporales y minimalistas con un toque de color.

Tània Rius

M’agrada pintar i tot allo que la meva imaginació em deixa crear. Sóc feliç pintant. Quan pinto estic dins
de la meva bombolla i dingur més pot entrar. @taniariuspintura

Nerea Asorey, Marta Garcia i Alba Martí

Escola d’Art i Disseny de Tarragona

Acord de col·laboració entre la Festa del Trepat i l’EAD de Tarragona per donar impuls als joves artistes de la provincia. Aquest any comptem amb la participació d’aquestes tres joves artites, amb una exposició de fotografia.

Joan Vidal, DISONA

De Montblanc, fuster de professió i luthier de vocació